Tribadien yöt ja päivät
Lesbo-, bi-, transkulttuuripäivät Helsingissä 7.-14.9.2003
www.sappho.net/tribadit
Pääjärjestäjä: Rivinväli ry

Ohjelma 2003

Näyttelyt:

ARS TRIBADIA
1.-30.9. ma-pe 9-16
Naisasialiitto Unioni, Bulevardi 11 A 1
Tiivis ja (itse)sensuroimaton katselmus kaikenlaiseen kuvataiteeseen, joka tekijöidensä mielestä on mielekkäästi esitettävissä lesbo-, bi- tai trans-alaotsikon alla. Vapaa pääsy.

SISÄLLÄ - IN THE LIFE
8.-14.9.
Koetila, Fleminginkatu 21
Lesbokoti, 30 m2, muuttaa Tribadiviikon ajaksi Koetilaan. Lesbokodin avarissa ikkunoissa on jatkuvasti nähtävillä asumis- ja sisustuskulttuurinen installaatio, joka on koottu LBT-naisten talouksista. Näyttely nostaa esiin koti-irtaimistosta luettavissa olevia erilliskulttuurisia ilmi- ja piilomerkityksiä. Avoimet ovet klo 17-18 (ei to), lisäksi Koetila toimii Tribadiviikon infopisteenä.

Sunnuntai 7.9.

LESBOEROOTTINEN CROQUIS-TYÖPAJA
klo 14-17
Naisasialiitto Unioni, Bulevardi 11 A 1
Croquis-piirustussessio on avoin kaikentasoisille piirtäjille. Viidellä eurolla saa kaksi alastonmallia ja vetäjäksi taiteilija Viva Granlundin. Omat välineet mukaan: A3-piirustuslehtiö, eripaksuisia permanent-tussikyniä ja 6B-lyijykyniä. Kysy lisää Vivalta tai ilmaannu paikalle. Yhteistyössä: Avoin Naisten Korkeakoulu. 5/4 e *

SODOMAN VAMPYYRILESBOT
Näytökset klo 16 ja 19
Ravintola DTM, Iso Robertinkatu 28
Glamour, drag & blood! Charles Buschin vuonna 1984 kirjoittama camp-komedia kertoo kahdesta vampyyrista, Magdasta ja Madeleinesta. Näytelmä tapahtuu muinaisessa Sodomassa, 20-luvun Hollywoodissa ja 80-luvun Las Vegasissa. Kaikkialla naiset raivaavat esteet tieltään juoden nuorten neitsyiden verta. Ohjaus ja suomennos: Sarianne Paasonen. Rooleissa mm. Leena Rousti ja Pete Koskinen. Esityksen kesto on noin tunti.
Liput 7/5 e **

Maanantai 8.9.

KODINSIUNAUSSEREMONIA
klo 19.00 - 19.30
Koetila, Fleminginkatu 21
Tervetuloa vieraaksi sapfiseen kodinsiunaukseen. Sisterhood is not only global, saamme vieraita ja viestejä myös toisilta aikakausilta. Esiintymässä mm. Johanna Korhonen.

PERVOTRIVIA
klo 20
Ravintola Lost & Found, Annankatu 6
Joukkuetietokilpailu marginaaliseksuaalisuuksiin liittyvistä kysymyksistä: kirjallisuudesta, elokuvista, musiikista, yhdistys- ja yhteiskuntahistoriasta, jne. Yleisö voi laskea oman saldonsa bingolipuilla. Juontajana Aurora Vasama. Bingoraha 1 e.

Tiistai 9.9.

OMIEN TEKSTIEN ILTA
klo 18
Koetila, Fleminginkatu 21
Lesbokodissa on ainutlaatuinen mahdollisuus saada esiin omia runoja ja lyhyitä tekstejä. Tule lukemaan tai muuten esittämään oma luomuksesi, sekä saamaan ja antamaan yleisöpalautetta. Tai toimita tekstisi etukäteen illan vetäjälle, ohjaaja Anna Kortesalmelle, joka esittää sen puolestasi. Vapaa pääsy.

Keskiviikko 10.9.

1970-LUKU ENCORE
klo 19-01
Uusi Ylioppilastalo, Mannerheimintie 5 A, Alina-sali 3. krs
Nostalgispoliittisen illan teemana on 70-luvun lesbinen elämä. Tutkija Tuula Juvonen kertoo lesbohistorian tallentamisesta, veteraanilesbot kertovat kokemuksistaan sairausluokituksen, kehotuskieltopykälän ja psykiatrian valtakauden ajalta, sekä varhaisen järjestötoiminnan ja diskon rantautumisen päivistä - Kalevankadun kellarista Karhukabinettiin ja Varson bileisiin. Dioilla 70-luvun lesbotyyliä, levylautasella soivat ajan hitit. Sekä senioreille että teineille! Yhteistyössä: HYY ja Mummolaakso. 6/5 e ***

Torstai 11.9.

GENDERBLENDER-WORKSHOP
klo 16.30-20
Koetila, Fleminginkatu 21
Hämmennä sukupuolia, kyseenalaista normatiivisuus. Omaksu roolihahmo tai kaiva itsestäsi imaginaarinen tai todellinen genderblenderhabitus. Blendauksesi voit halutessasi esittää Kingikabareessa. Vetäjinä Annamari Vänskä ja Paula Koo. 10/7 e *

KINGIKABAREE
Showtime klo 20
Ravintola Lost & Found, Annankatu 6
Dragkingi esittää maskuliinisuutta. Tule esittämään oma versiosi tai kabareeyleisöksi katsastamaan komeat kunkut. Lava on vapaa, ennakkoilmoittautuminen ei välttämätön. Käytössäsi on karvapuffetti. 3/2 *

Perjantai 12.9.

ARS TRIBADIA KUVATAIDEPANEELI
klo 18-19.15
Naisasialiitto Unioni, Bulevardi 11 A 1
Miten lesbous, biseksuaalisuus ja transgender puhuttelee kuvataiteilijoita? Miten nämä arkiset kategoriat asettuvat mielekkäästi vapaan taiteellisen ilmaisun raameihin? Kuinka luoda inspiroiva, rikastuttava ja haasteellinen LBT-katse kuvataiteeseen? Näitä ja muita kysymyksiä pohtivat kuvataiteilijat Viva Granlund ja Aurora Reinhard, sarjakuvapiirtäjä Annukka Leppänen, valokuvaaja Lena Malm, Sini Lappalainen ja Virva Hepolampi. Kahvipuffetti.

klo 20, tauon jälkeen ilta jatkuu:
YHTEISLAULUA AINOKAISET-KUORON KANSSA
Ainokaiset-kuoro viettelee yleisön laulamaan suomalaisen melodisen rockin helmiä ja muita ikivihreitä. Säestyksenä piano ja/tai kitara.

Molempiin tilaisuuksiin vapaa pääsy.

TRIBADISIA ÄÄNIÄ
klo 21-03
Ravintolalaiva Wäiski, Hakaniemenranta 11

Elävän musiikin illassa esiintyvät mm. Poikatyttöbändi, Ivalo, Straight No More sekä DJ Vimma. Bändit aloittavat klo 22. Liput: 7 e (sisältää narikan)

Lauantai 13.9.

KIRJANRAKENNUSTYÖPAJA
klo 13-17
SETA ry, Hietalahdenkatu 2 b 16, 3. krs
Työpajassa askarrellaan yksinkertaisella narusidontamenetelmällä 1-2 yksilöllisesti päällystettyä kirjaa, tarvikkeina paperi, pahvi, kangas ja naru. Perustekniikkaa voi varioida omilla materiaaleilla. Kirjat soveltuvat leikekansioiksi, valokuva-albumeiksi, omien tekstien kirjoiksi, vieraskirjoiksi, päiväkirjoiksi, reseptikirjoiksi, jne. Vetäjänä graafisen alan artesaani Sara Sundell. 10 hlöä. 10/7 e *

SERGIOKSEN JA BAKHOKSEN HÄÄT ja
3rd SIDE´SPECIFIC

klo 17
Snellu, Toinen linja 8

Sergios ja Bakhos olivat korkea-arvoisia roomalaisia sotilaita ja kristittyjä, jotka kärsivät marttyyrikuoleman 300-luvulla. Sittemmin heidät on mainittu esikuvina samansukupuolisten vihkiliturgioissa. Käsikirjoitus ja ohjaus Terhi Tuominen. Rooleissa: mm. Talvikki Äkräs ja Terhi Tuominen. Kesto n. puoli tuntia.
3rd Side´Specific: Homage - oodi preesensistä … inhimillisyys, muistaminen, ihon paino; ajatusten marginaalit kokemuksellisuuden ja kohtaamisen kiertymässä… Tanssiteos joka syntyy jo työstetyn liikemateriaalin, improvisaation ja kulloisenkin esiintymistilan ja -tilanteen luomista odotuksista ja odottamattomuuksista. Tanssi: Pia Lindy & Sini Haapalinna. Kesto n. puoli tuntia.
Molempiin esityksiin vapaa pääsy.

KOTIBILEET
klo 19.30
Koetila, Fleminginkatu 21
Vietä lauantain alkuiltaa rattoisasti lesbokodin asukkaiden ja satunnaisten alivuokralaisten seurassa. Lautapelejä, kuivia keksejä ja Mehukatti-mehua. Voit ottaa mukaan omat eväät ja suosikkipelisi. Avec. Vapaa pääsy.

Sunnuntai 14.9.

SAPFINEN KIRJALLISUUSSALONKI
klo 15
Villa Kivi, Linnunlauluntie 7
Salongin kirjailijavieraina työstään kertovat Kuristajaviikunat-romaanin keväällä 2003 julkaissut Gerry Birgit Ilvesheimo ja Hanna Hauru, jonka esikoisteos Eivätkä he koskaan hymyilleet ilmestyi syksyllä 2002. Keskustelua, pianomusiikkia, kahvipuffetti ja antikvaarinen kirjapöytä. Yhteistyössä: Lukukeskus ry. Vapaa pääsy.

Alennetut hinnat:
* Rivinvälin jäsenet
** Rivinvälin ja Setan jäsenet
*** Rivinvälin ja Mummolaakson jäsenet

"Tribaadinen avioliitto ei ole suinkaan niin harvinainen ilmiö kuin luullaan." (Epänormaali sukupuolielämä, 1954)