TANSSITEATTERI ERI

Tanssiteatteri ERIn perustivat vuonna 1989 tunnetut suomalaiset tanssija-koreografit Tiina Lindfors, Lassi Sairela ja Eeva Soini. Ryhmä tuli nopeasti tunnetuksi omaperäisistä ja vaikuttavista tanssiesityksistään sekä Suomessa että ulkomailla.

Kuluneen kahdentoista vuoden aikana ERI on luonut rohkeasti monipuolisen ohjelmiston, johon kuuluu yli 30 teosta. Teatterilla on noin 130 esitystä vuodessa, joista kantaesityksiä 2-3. Kotimaan lisäksi ERI on esiintynyt mm. Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Eestissä, Venäjällä, Latviassa, Liettuassa, Unkarissa, Romaniassa, Saksassa, Ranskassa, Itävallassa, Kreikassa, Yhdysvalloissa sekä Japanissa. Suuri osa ERIn tanssiteoksista on myös televisioitu.

Tanssiteatteri ERIlle on myönnetty läänin taidepalkinto ja vuonna 1995 ERI sai arvostetun Suomi-palkinnon tunnustukseksi taiteellisesta työstään. Lisäksi ryhmän jäsenet ovat saaneet lukuisia henkilökohtaisia apurahoja ja palkintoja, viimeisimpänä Tiina Lindforsille myönnetty Suomen Kulttuurirahaston palkinto 1999 sekä Varsinais-Suomen kulttuurirahaston huomattava apuraha 2000.

Tanssiteatteri ERIn kannatusyhdistyksen puheenjohtajana toimii teatteriohjaaja Vivica Bandler, ja varapuheenjohtajana professori Pirkko Koski.

Tanssiteatteri ERIn monipuoliseen ohjelmistoon kuuluu lukuisia mielenkiintoisia tilausesityksiä aina pienimuotoisista näytöksistä kokoillan tanssiteoksiin. Esiinnymme joustavasti kansainvälisistä festivaaleista koti- ja ulkomaisiin kulttuuritapahtumiin ja yksityistilaisuuksiin.

Huumoria ja henkevyyttä, tanssia ja taitoa - ota yhteyttä ja kysy ERI mahdollisuuksista!

TANSSITEATTERI ERI
Yliopistonkatu 7
20100 Turku
Finland
DANCE THEATRE ERI
Tel +358-2-250 1032
Fax +358-2-250 1041
tanssiteatteri.eri@turku.inet.fi
www.eridance.net