Miksi pakinani ovat syntyneet

Pakinani ovat syntyneet koska tunsin että ne joiden olisin halunnut kertovan elämästään olivat hiljaa tai kuolivat. Olin hengissä enkä halunnut jäädä maan hiljaisten joukkoon. Hyvä ystäväni, joka kuoli 1991, oli ehdottanut että alkaisin taas kirjoittaa SETA-lehteen. Ensimmäinen pakinoistani ilmestyi samassa lehdessä mihin laadin hänen muistokirjoituksensa.

Olin SETA-lehden päätoimittaja 1980-82 yhteensä neljäntoista numeron verran. Joka lehteen piti laatia pääkirjoitus, eräänlaisia pakinoita nekin. Nämä myöhemmät kirjoitukseni tavallaan jatkavat ajatuskulkua joka jäi kesken moniksi vuosiksi.

Siinä ajassa jonka kuluessa pakinani ovat syntyneet, minulle ja maailmalle on tapahtunut paljon. En ole aivan sama ihminen joka pohdiskeli olevia ja menneitä asioita 1991 tai 1993. Pakinat ovat sittenkin vain hetkeensä sidottuja, viime hetkessä tekaistuja ja usein vaivoin kyhättyjä. Joitakin lukiessa tunnistan ajatuksia joista olen yhä itseni kanssa samaa mieltä, mutten aina.

En tiedä pitkäänkö jo keski-ikäistyneet pohdintani kiinnostavat seuraavia sukupolvia. Aloitin homolehtiin kirjoittelun 1973, sanat hiukan painavat silloin tällöin.

Eva Isaksson


Copyright-tiedot * Takaisin pakinoiden otsikoihin